Black Garlic

Black garlic en nyhet

En nyhet i sortimenet är Black Garlic, en trevlig överraskning, helt utan tillsatser och fri från konserveringsmedel. Den framställs genom att vanlig vitlök ligger ca 1 månad i en speciell fermenteringsugn under hög värme. Den får då en mörkare färg, mjukare konsistens och sötare smak. En enda lök är laddad med nästan dubbelt så mycket antioxidanter som vanlig vitlök och innehåller även S-Allyl cysteine, en helt naturlig antioxidant med antibiotika som lättare tas upp av kroppen – och detta finns bara i Black Garlic.

 

Så här använder du black garlic

Den är precis lika användbar och mångsidig i matlagningen som vanlig vitlök. Black Garlic kan användas varm som kall. Exempelvis som smakförhöjare i fond, gryta eller marinad. Användningstips: mosa den, lös den i 2 msk vatten och smaksätt eller pensla ytan på fisk kött eller fågel. Hacka eller skiva den och smaksätt marinader, sallader, pasta eller risotto. Mosa den rör ner i smör och såser eller rå som snacks.

, , ,

No comments yet.

Kommentera

Follow this blog

Get every new post delivered right to your inbox.