Andelsbevis i Kooperativa Föreningen Solidar

 Andelsbevis i Kooperativa Föreningen Solidar

Förr i tiden var det lite mer allvar att va medlem i konsumentföreningen. I en pärm med material från förr fann jag min morfars andelsbevis för medlemskap i kooperativa föreningen Solidar i Malmö. från 1936.

Räknade kvitto till Kooperativa föreningenSolidar

Jag minns också hur han en gång om året räknade ihop sina kvittosummer för återbäringen. Det var ett förfärligt räknande med papper och penna. han sorterade dom först i högar som sedan räknades och las ihop. Han försökte också rationalisera räknandet genom att räkna och väga en hög och sedan väga resten. Systemet byggde på att man hade ett mycket fast inköpsmönster. Jag kan också så här i efterhand fundera på de stackare som skulle  kontrollräkna alla medlemmarnas kvitto. Ja det har faktiskt gått framåt , utvecklingen alltså. Jag noterar också att medlemskapet är tecknat på dagen 30 år före vår sons födelse.’

Ny butik i kooperativa föreningen Solidar

Ett annat minne jag har är när jag var med mormor och morfar och tittade på den första självbetjäningsbutiken, jag tror det var en Solidarbutik  i Höllviken. Folk stannade och fnissade framför den förpackade osten, skall man nu köpa ost på det här sättet ??  Och idag scanar vi våra varor dvs sköter betalningen också. Utvecklingen lämnar en nisch till oss. I vår butik är vi noga med att kommunicera med våra kunder, att sprida kunskap och information och inte minst att ha trevligt i butiken. Det är viktigt att man känner sig välkommen här. Dessutom är vi köksshopen som kan mat kom och fråga oss.

 

 

, , , ,

No comments yet.

Kommentera

Follow this blog

Get every new post delivered right to your inbox.