Blomkålssoppa

Det här behöver du till blomkålssoppa

  • Ett sköljt och rensat blomkålshuvud i buketter ca 0,5 kg (har ni föresten märkt hur mycket blast som är kvar på blomkålshuvudet nu förtiden minst 25 % de plockar jag bort vill inte betala kilopris för det som skall kastas)
  • 150 gram skalad skivad potatis
  • 150 gram sköljd , skivad purjolök, endast det vita
  • 50 gram smör
  • 7,5 l vatten
  • 0,5 l mjölk
  • 1 dl creme fraiche
  • salt och peppar.

Så här lagar du blomkålssoppa

Låt kål, potatis och purjolök småfräsa i smöret några minuter utan att ta färg. Fyll på med vatten och låt kålen koka mjuk, ca 20 minuter. Tillsätt mjölk och creme fraiche och låt det hela koka ytterligare 20 minuter. Kör soppan slät med mixerstav. Smak sätt med salt och peppar. Gott som det är med en ostmacka till. Vill du göra soppan lite mer festlig kan du garnera blomkålssoppan med lite finskuren purjolök eller gräslök, lite fiskrom och spetsa den med lite rom.

Som variation kan du byta blomkålen mot broccoli, brysselkål eller förvälld grönkål. Enkelt och gott hela året om.

Riktigt god och enkel nlomkålssoppa

Len och enkel blomkålssoppa

 

 

, , , , ,

No comments yet.

Kommentera

Follow this blog

Get every new post delivered right to your inbox.