September

Goj-bärs buske


Nu går vi vidare i kalendern, skördar och tar till vara det vi kan. Jag måste berätta om vår fantastiska Goj-buske, som vi köpt hos Gunnebo trädgårdar i Skivarp.  Vi hade hört att goj-bär är en jättebra vitaminkälla. Därför köpte vi torkade bär i hälsokostaffären. Det var absolut ingen hit, torra, sega och smakade illa. Grannen i Smygehamn hade provat med egen buske, men det gav inget , fåglarna tog alla bären. Utan större förhoppningar köpte vi egen liten planta. Första året stod den i kruka för vi skulle ta den med när vi lämnade gården. Nu finns den sedan tre år i jorden hos oss på det nya stället. Jag bara säger den är fantastisk, bara växer och växer. Nu är den nästan 2 m hög och producerar massor med goj- bär med början i September och håller på fram tills det blir frost. Vi äter dom färska, tillsammans med Yoghurt eller havregröt. Går inte att frysa men kan torkas och blandas i vårt fröknäcke  Kan   absolut rekommenderas       

Lämna en kommentar

Follow this blog

Get every new post delivered right to your inbox.