Våren kommer

Bilden visar vårens ankomst


Jag sitter och tittar på en tavla av Maria Hillfons, som är så mycket Påsk som det bara går. Den ger en blick över Östersjön, vår blommor, forsytiha och en liten vädur. Jag behöver väl inte tala om att jag är en vädur och som sådan är jag väldigt förtjust i våren och Påsken. Vi var tidiga med ljusslingorna i julas, skam att säga först i gatan. Redan i  november kom dom upp. Allt för att tvinga bort mörker och dystra tankar. Nu skall de ner och ersättas av våren. Det dröjer lite tills de små påskliljorna Tête a Tête tittar upp, så jag har köpt ett antal. Dom står nu i lusthuset för att värma sig och slå ut. Om några dagar kommer de ut på framsidan för att markera, nu kommer våren. Ni har väl lagt potatisen till groning och satt tomater, paprika och chili? Dom tar lite tid så det får bli först att göra. Nu är också den korta tid när man kan hitta pomerans ute  i butikerna . De är supergoda till marmelad och så bra att torka som krydda i olika maträtter som fisksoppa, eller en mustig oxköttsgryta, kanske i hemlagat te.
 

Lämna en kommentar

Follow this blog

Get every new post delivered right to your inbox.